Sesil Umhani

Ova francusko-britansko-tunižanska spisateljica rođena je 12. decembra 1952. godine u Namuru (Belgija). Rasla je u multikulturnoj sredini, u bilingvalnom okruženju francuskog i engleskog jezika. Predaje engleski na Univerzitetu Paris 13. Autorka je doktorske teze o Lorensu Darelu. U istraživanjima se najviše bavi postkolonijalnom literaturom i ženskim pismom. Objavila je nekoliko knjiga pesama, zbirku kratkih priča i nekoliko romana.

Bibliografija:
1995: A l’abside des hêtres, pesme
1996: Loin de l’envol de la palombe, pesme
1997: Vers Lisbonne, promenade déclive, pesme
1998: Des sentiers pour l’absence, pesme
1999: Une odeur de henné, roman
2001: Les racines du mandarinier, roman
2003: Chant d’herbe vive, pesme
2003: Un jardin à La Marsa, roman
2004: À fleur de mots, eseji
2005: Demeures de mots et de nuit, pesme
2007: Plus loin que la nuit, roman
2008: Le café d'Yllka, roman
2008: Au miroir de nos pas, pesme

Koreni mandarine
Pogled u knjigu
Sesil Umhani

Nakon studija u Francuskoj, mladi par, Francuskinja Mari i Tunižanin Rida, s puno ljubavi i entuzijazma započinju zajednički život u novom i nezavisnom Tunisu. Neminovni sukob kultura i poimanja sveta, uticaće na njihovu vezu. Muž se vraća svojim korenima, tradicionalnom shvatanju uloge i mesta žene, zapostavljajući brak. Iako nekada strankinja, Mari će prihvatiti svet u kojem se žena mora odreći mnogih stvari, pa čak i one najvažnije – majčinstva.



ISBN
978-86-7473-462-9
str.
224
Veličina
14 x 20,5 cm
Cena 640,00 DIN • Cena sa popustom: